Dopchie Prijs :

Een langverwacht moment voor een atleet of atlete en een club is het onderbreken van de zwemwedstrijden van de Nationale Spelen Special Olympics Belgium op zaterdag in de voormiddag wanneer de winnaars van het trofee en de club hun prijs ontvangen.

Via Special Olympics Belgium ontvangen we enkele weken voor de Spelen de kandidaturen voor het trofee en de clubprijs. Het directiecomité bestudeert ze allemaal en beslist wie de winnaars zullen zijn.

Atleet Trofee :

Wij belonen een atleet of atlete die in het voorbije jaar bijzondere inspanningen heeft geleverd, zich wilskracht heeft getoond, regelmatig de trainingen heeft bijgewoond … maar die ook enthousiast is, vriendelijk met de andere zwemmers of zwemsters en open en behulpzaam is voor de anderen.

IHet is dikwijls heel moeilijk te beslissen wie beloond zal worden gezien we nooit een slechte kandidatuur ontvangen. Daarom laten we de keuze over aan de coaches om de kandidatuur het volgend jaar terug in te dienen.

Het is een eer en geluk de vreugde, de fierheid, de sprankelende ogen van de laureaat te zien wanneer hij/zij zijn/haar trofee ontvangt.

 

Club Prijs :

Een prijs ter waarde van 1.000 € wordt aan een bijzonder verdienstelijke Club toegekend. De club kan zich onderscheiden door de organisatie van interclubcompetities, het verwezenlijken van nieuwe projecten, zijn ontwikkeling … zonder dat dit een limitatieve opsomming is.

Zoals voor de atleten zien we dat alle kandidaturen uit heel dynamische clubs komen. Een club die de prijs niet bekomen heeft mag zich zeker het volgend jaar kandidaat stellen.
We zijn ervan bewust dat voor de clubs de prijs een aanzienlijke bijdrage is in hun budget. Dit laat de clubs onder andere toe te investeren in materiaal, evenementen te organiseren, vervoerkosten te betalen.

Op het moment dat de cheque aan de club wordt overhandigd  lezen we de vreugde op de gezichten van de atleten en de coaches.

Medaille voor Vrijwilligers :

Sinds enkele jaren, heeft het comité beslist ook het aanzienlijk werk van de vele vrijwilligers te beklemtonen. Zonder hen zouden de Nationale Spelen Special Olympics Belgium niet mogelijk zijn.

Elk jaar belonen we een of twee vrijwilligers die zich het hele jaar lang volledig inzetten zowel voor de voorbereiding als tijdens de spelen met een gouden medaille. We kunnen ons moeilijk inbeelden hoeveel tijd en energie ze investeren in deze prachtige organisatie voor het grootste geluk van de atleten. Van harte dank aan hen allen.